Herunder kan I læse indlæg, læserbreve og artikler fra avisen.
Belgiske Etex og franske Imerys har ikke opgivet planer om at grave moler i Mosebjerg og Stærhøj.
I hhv. 2018 og 2020 har regionen givet afslag på ansøgninger om gravetilladelse med henvisning til, at områderne er taget ud af den seneste råstofplan. Mijø- og Fødevareklagenævnet har hjemvist afslagene til fornyet behandling, hvilke regionen er i gang med nu.
De 2 lokale Mors-politikere Lauge Larsen og Peter Terkildsen var begge positive for gravetilladelsen i Stærhøj i 2016. Lauge Larsen har nu stemt for at annullere gravetilladelsen og mener ikke moleret i Stærhøj længere har vital betydning for Imerys set i lyset af de store forekomster andre steder. Han mener derfor, at landskabsbeskyttelsen må veje tungere.
Peter Terkildsen mener derimod ikke, at den oprindelige tilladelse skal ændres bare fordi forudsætningerne for tilladelsen har ændret sig markant.
Regionsrådet følger udvalgenes indstilling og annullerer den gravetilladelse i Stærhøj, som Imerys på visse betingelser fik godkendt i september 2016 .
Tilladelse til gravning i et område på 10 ha tæt på fabrikken sendes snart i høring
Peter Terkildsen truer med at indbringe regionsrådet for ankestyrelsen, hvis rådet følger indstillingen fra klima- og miljøudvalget og forretningsudvalget.
Regionens forretningsudvalg følger indstillingen fra klima- og miljøudvalget og siger også nej til molergravning i Stærhøj
Et flertal i regionens udvalg for klima og miljø vil have Stærhøj taget helt ud af råstofplanen. Tidligere er den vestlige del af området taget ud af planen, men udvalget finder, at hele området bør friholdes for molergravning af hensyn til landskabet.
Med kortlægning af molerforekomster midt på Mors er der nu konstateret moler til 170 års forbrug. Morsø Kommune stiller spørgsmål ved allered nu at udlægge et nyt område midt på øen set i lyset af de store forekomster.
Enhedslisten får medhold i, at gravetilladelsen i Stærhøj Øst skal behandles igen og sendes i høring på ny.
Enhedslisten vil have Regionen til at genoverveje tilladelsen til at grave moler i Stærhøj Øst (den del, der ikke er §3 beskyttet). Baggrunden er de nye oplysninger om store molerforekomster ved Hesselbjerg - tæt på fabrikken og i mindre sårbar natur.
Morsø Kommune giver dispensation til at udvinde moler i et §3 område ved Skarrehagevej. Og man kan læse i artiklen, at Udvalg for Teknik og Miljø fortsat mener, at molerindvinding er forbundet med væsentlige samfundsmæssige interesser - selv om Miljø- og Fødevareklagenævnet i januar 2019 har fastslået det modsatte....
2 artikler, hvor Imerys i den ene fremhæver det store forretningspotentiale i moler som tilsætning i dyrefoder og i den anden hævder, at man snart løber tør for moler.
Januar 2019
Efter lang ventetid på afgørelserne i klagesagerne i forbindelse med tilladelsen til at grave moler i Stærhøj Øst er der nu endelig sket lidt i sagen......
Miljø- og Fødevareklagenævnet har givet foreningen medhold i, at der ikke kan dispenseres til at grave moler i det beskyttede §3 område i Stærhøj. MFKN afviser således meget klart den dispensation, som Morsø Kommune udstedte tilbage i 2017.
December 2018
Artiklen omtaler foreningens kritik af, at Champost og Tagtomat markedsfører vækstmedium med moler som bæredygtigt og økologisk...
August 2018
Udvalg for Teknik og Miljø har nikket ja til at foreningen bliver repræsenteret i Grønt Råd på Mors - en naturlig følge af foreningens deltagelse i det lokale naturråd for Mors ogThy.
Kommunalvalgkampen.....
har sat nyt liv i debatten om molergravning. Kandidaterne bliver udfordret på holdningen til molergravning på valgmøder og i læserbreve
Artikel fra vælgermøde i Sundby
Artikel fra vælgermøde i Det Ottekantede Forsamlingshus, Øster Jølby.
Læserbrev af Frans Kappel Øvre om Stærhøjs udsigt til at blive offer for gravemaskinerne
Regionens forretningsudvalg afviser Skamols ansøgning om gravetilladelse i Mosebjerg.
August - September 2017
Artikel om Skamols 'sidste øjebliks' forsøg på at få en tilladelse til at grave moler i Mosebjerg behandlet efter den 'gamle' råstofplan fra 2012 - en ansøgning som forvaltningen i regionens råstofudvalg dog har indstillet til afslag.
En kommentar fra Morten Lynggaard Pedersen til kommunalbestyrelsens vedtagelse af lokalplantillæg, som skal muliggøre gravning i Stærhøj.
Thorkild Møller går i rette med Viggo Vangsgaards udtalelser om, at Imerys har brug for moleret i Stærhøj
2 læserbreve af Morten Lynggaard Pedersen og Per Thilkjær
Karen Toft - 17 kommunalbestyrelsesmedlemmer vedtog kommuneplantillæg helt uden hensyn til natur og borgere....
Uffe Korsgaard sadlede om i sidste øjeblik og stemte mod vedtagelsen af kommuneplantillægget for Stærhøj. Desværre fik han kun følge af 2 andre...
Artikel om forekomst af markfirben på Stærhøj - og hvad det i givet fald kan betyde for gravemuligheder.
Bo FInk - Kommentar til kommunens vedtagelse af kommuneplantillæg for Stærhøj uden at have overblik over følgeomkostninger til vejudbygning m.m.
Juli 2017
Baggrundsartikel om de konflikter, der kan opstå mellem naturbeskyttelse og landskabsbevarelse kontra udnyttelse af råstoffer - herunder problematikken om molergravning på Mors.
Maj - Juni 2017
Læserbrev fra Jørgen Saaby om Skamols utilbørlige optræden overfor en lodsejer og slet skjulte trusler mod regionen om retsager og erstatningskrav, hvis gravning i Mosebjerg nægtes.
Skamol dukkede uanmeldt op hos en lodsejer og forsøgte at presse ham til at underskrive dokumenter, han intet kendte til....
En avisomtale af rapporten "Fremtidens landskaber på Nordmors" fra Københavns Universitet.
Læs rapporten her. (rapporten fylder en del, så hav lidt tålmodighed).
En lille artikel om fossilerne i moleret og formidling heraf
April 2017
Lad fornuften sejre og undlad også gravning i den østlige del af Stærhøj
I forbindelse med høring om komunneplantillæg vedr. Stærhøj kom der igen gang i læserbrevene -
læs aprils indlæg her
Der har også været flere artikler i Morsø Folkeblad i april
Januar / Februar 2017
Kort artikel, der omtaler forslag til kommuneplantillæg, som skal muliggøre molergravning i Stærhøj Øst. Forslaget godkendes formentlig på kommunalbestyrelsesmødet den 6. februar 2017 og skal derefter i høring i 8 uger inden det kan færdigbehandles.
Forslaget kan læses på
kommunens hjemmeside, hvor oplysninger om høringsfasen også vil blive offentliggjort.
Lokalpolitikerne på Mors har travlt med at kigge på transportruter for moler fra Stærhøj Øst, selvom hverken kommuneplantillæg eller dispensation til oplag af overjord i kystzonen er på plads.
Artikel om manglende opbakning fra hovedbestyrelsen til DN Morsøs kamp for at bevare Mosebjerg og Stærhøj.
Kommentar fra tidl. borgmester Lauge Larsen til salget af Damolin.
Så blev Damolin solgt til en stor fransk råstof koncern......
I et interview i forbindelse med Erhvervsinvest II's planer om at sælge Damolin, fremhæver Søren Klitskov, at fabrikken har råstoffer til 90-100 års produktion.
Oplysningen om molerreserverne står i skærende kontrast til Damolins oplysninger til regionen i forsøget på at påvirke regionen til at bibeholde Mosebjerg og Stærhøj som graveområde, da det ellers med stor sandsynlighed vil føre til fabrikkens snarlige død.
December 2016
Søren Klitskov mener, at alle jobs på Mors er sikret med de nye molerfund - men der kæmpes stadigvæk for at opretholde Mosebjerg som graveområde.
En ny rapport viser, at der er moler nok i Erslev og Hesselbjerg til at sikre molerforsyningen i mange år, selv om Mosebjerg og en del af Stærhøj udgår som graveområde.
Artikel om Damolins forsøg på at presse regionen til at fastholde Mosebjerg som graveområde med trusler om erstatningssag.
Læserbrev af Jørgen Saaby om Søren Klitskovs forsøg på at 'true' regionen med erstatningskrav, hvis regionen fastholder beslutningen om at tage Mosebjerg ud af råstofplanen.
De nye molerforekomster inddrages i forhandlinger med miljøministeren om at opgive veto mod at tage Mosebjerg ud af råstofplanen.
November 2016
Formanden for regionens råstofudvalg mener, at nye molerfund ved Hesselbjerg og Erslev vil være tilstrækkeligt grundlag for at tage Mosebjerg ud af den nye råstofplan.
Læserbrev af Jørgen Saaby om borgmesterens og formand for teknisk udvalgs mangelfulde udlægning af 'byttehandlen' om indvindingsområder i 1985
Opfølgning på Miljø- og Fødevareministerens indblanding i regionens arbejde med ny råstofplan uden Mosebjerg som råstofområde.
Desuden en kommentar fra Morsø Kommunes borgmester og formand for Teknisk udvalg, der mener, at artiklen fra 29.10.2016 giver et forkert billede af forholdene i 1985.
Opfølgende artikel om molersymposiet.
Omtale af et 3-dages symposium om moler og muligheder for at få molerklinterne på Fur og Mors optaget på UNESCO's liste over verdensarv.
September / Oktober 2016
Artiklen belyser, hvor lidt moler industrien reelt gav afkald på som fremtidig indvindingsområde i forhandlingerne forud for Molerrapporten i 1985.
Maria Reumert Gjerding (EL) har bedt ministeren redegøre nærmere for de statslige interesser i at Damolin graver moler.
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen må nu forklare i folketingets spørgetid, hvordan Damolins behov for moler til kattegrus og absorptionsgranulat kan være en statslig interesse.
Problematikken om ødelæggelse af de landskabelige værdier i tilknytning til Sundby Kirke er beskrevet på forsiden af Kristelig Dagblad.
Radikale forsøgte forgæves at få Regionsrådet til at udsætte beslutning om at tillade gravning i Stærhøj Øst - med henvisning til de nye oplysninger om store molerforekomster tæt på fabrikken.
Artikelserie i Morsø Folkeblad om de store molerforekomster i Hesselbjerg tæt på Damolins fabrik. Forekomster som Damolin har kendt til et stykke tid, men bevidst undladt at fortælle regionen om....
August 2016
Regionens udvalg for Natur, Kultur, Miljø og Infrastruktur er indstillet på at give gravetilladelse i Stærhøj Øst.
Omtale af de foreløbige undersøgelser af molerforekomster ved Erslev
Læserbrev af Jørgen Saaby om vigtigheden af at få klarlagt, om Staten blander sig uretmæssigt i regionens arbejde
Omtale af problematikken om naturstyrelsens indblanding i regionens forslag til råstofplan.
Større artikel om regionens arbejde med ny råstofplan og statens forsøg på at blande sig i processen - efter lobbyarbejde fra Dansk Industri
Juni 2016
Kommentar fra Jørgen Saaby til artiklen om Damolins økonomi og mangelfulde baggrundsoplysninger i artiklen
Artikel om Damolins økonomi og resultat 2015
Interview med udvalgsformanden om begrundelsen for at tillade gravning i Stærhøj
Råstofudvalget vil indstille til regionsrådet, at der gives tilladelse til gravning i den østlige del af Stærhøj
Maj 2016
Morten Lynggaard Pedersen indtræder som afløser i Venstres gruppe i kommunalbestyrelsen. Dermed er der 2 modstandere af gravning i Stærhøj og Mosebjerg.
April 2016
Thorkild Møller undrer sig over fraværet af Sundby-områdets kulturhistorie, geologi og naturværdier i formidling af øens seværdigheder til turisterne
Christian Dalgaard Høgh - læserbrev om politikernes følelsesladede indlæg på molermødet
Region Nordjylland betaler for undersøgelser af evt. molerforekomster ved Erslev
- endnu lidt udpluk fra debatten den 20.04.2016
Omtale af diverse indlæg fra debatmødet
Udpluk fra debatten om råstofplan 2016
Damolin forklarer og forsvarer retten til at grav moler
Foromtale af regionens debat- og informationsmøde om råstofplan 2016
Damolin forsøger at finde juridisk belæg for at påberåbe sig ret til gravning i Mosebjerg og Stærhøj
En kommentar fra Jørgen Saaby til Meiner Nørgaards fastholden af, at der skal graves uanset hvad VVM-vurdering og anden lovgivning måtte sige
Meiner Nørgaard er fortørnet over, at råstofafgørelser er flyttet til regionen
Søren Olesen mener, at debattonen for og imod gravning er hård og polariseret
Jørgen Saaby forklarer, hvorfor molergravning er en trussel mod Hanklits status som verdensnaturarv, og beskriver, hvorledes molerindustri og politikere har forsøgt at reducere det potentielle verdensnaturarvs-område mest muligt
Thorkild Møller forklarer, hvorfor Peter Therkildsen er galt afmarcheret vedr. UNESCOs verdensarv, og forsøger at aflive den gentagne påstand om at Damolin må lukke i morgen, hvis der ikke kan hentes moler i Stærhøj.
Marts 2016
Artikel i Morsø Folkeblad, hvor foreningens argumenter for at graveretten kun gjaldt i 25 år forklares
Jørgen Saaby går i rette med Peter Therkildsens forsøg på at cementere Damolins graveret uden at tage hensyn til landets lovgivning
Peter Therkildsen forsøger endnu hævder endnu en gang, at der er graverettigheder og at molergravning vil fremme Hanklits kandidatur til UNESCOs verdensarv!
En kommentar fra Jørgen Saaby til Peter Therkilsens adfærd og indlæg i debatten om høringsudkast til ny råstofplan uden Mosebjerg og Stærhøj vest. En opførsel, som også regionsrådsformanden fandt anledning til at påtale.
Jens Jørgen Pedersen, Nykøbing Mors prioriterer også naturen højere end fortsat molergravning
Artikel om forskelligt syn på molergraning hos DF i regionen og Morsø Kommune
Lars Bisgaard, Sejerslev med endnu et indlæg om molergravningens lyksaligheder
Kommentar fra Jørgen Saaby til direktøren for Skamols lange indlæg om molerindustriens lyksaligheder på seneste regionsrådsmøde
Regionen vil have debatmøde på Mors om forslag til ny råstofplan
(20. april 2016 i Det Ottekantede Forsamlingshus)
Kommunalpolitikerne på Mors brugte borgernes spørgetid til at tale for molergravning
Bente Lyndrup, formand for Museum Mors, mener molergravning er vigtigt for at finde endnu flere fossiler
Mosebjerg og den vestlige del af Stærhøj er taget ud af råstofplanen i det forslag, der bliver sendt i høring.
Februar 2016
Svar Vagn Kidmose til Thorkild Møllers indlæg 23.02
Artikel i Nordjyske om debatten for og imod molergravning på Mors
Jan Bisgaard Sørensen, Bila, fortaler for gravning for at sikre Damolins fremtid
Thorkild Møller med en kommentar til Vagn Kidmoses oplysning om beskæftigelse i molerindustrien
Meningerne er delte i regionsrådet, når der er tale om gravning af moler i Mosebjerg og Stærhøj
Ekspert i miljøret afviser, at Moleraftalen fra 1985 er et bindende juridisk dokument.
Formanden for regionens udvalg med ansvar for natur og råstoffer på besøg hos Damolin
Lars Bisgaard, Sejerslev, taler for mere gravning
Vagn Kidmose forklarer om de mange arbejdspladser i molerindustrien
Otto Gro Nielsen mener derimod gravning gør stor skade på naturen.
Lars Bisgaard mener ikke lidt molergravning gør skade i naturen.
Thorkil Møller beskriver omkostninger og manglende gevinster ved at grave moler i Stærhøj
Jørgen Saaby imødegår opfattelsen af, at Mors ikke har råd til at sige nej
Morsøs borgmester får læst og påskrevet af formanden for regionens råstofudvalg for at blande sig i det politiske arbejde i regionens råstofudvalg
Jens Aaberg, Nykøbing, henleder opmærksomhed på de enorme udgifter til vejudbygning og -vedligeholdelse, Morsø Kommune står overfor, hvis molergravning i Stærhøj bliver godkendt.
Januar 2016
Forslagt til ny råstofplan giver fortsat anledning til livlig debat for og imod yderligere molergravning.
Omtale af Regionsrådsmødet, hvor behandling af råstofplan 2016 udsættes p.gr.a. en procedurefejl i udarbejdelse af høringsmaterialet.
Jørgen Saaby går i rette med Meiner Nørgaards opfattelse af, at Molerrapporten fra 1985 er retsgyldigt til tid og evighed - samt et par andre postulater fra Meiner Nørgaards side...
Artikel om - alle 27? - medarbejdere fra Damolin på Mors og Fur, der mødte op til regionsrådsdebatten, velvidende at behandling af råstofplanen var udsat.
Meiner Nørgaard, kommunalpolitiker, insisterer på, at moleraftalen fra 1985 er et retsgyldig dokument, som gælder i al fremtid - og fremturer nok en gang med et perfidt og udokumenteret udfald mod Jørgen Saaby.
Indlæg af Trine Høgh om vigtigheden af at bevare landskabet intakt for de kommende generationer.
Artikel om baggrund for at Regionsrådet vælger at udsætte behandling af udkast til ny råstofplan
Lars Bisgaard, Sejerslev, argumenterer for fortsat molergravning.
Indlæg af Foreningen til bevarelse af Mosebjerg og Stærhøj. Visioner til en bæredygtig udnyttelse af naturen på Mors frem for den destruktive tilgang ved bortgravning.
Interview med Jørgen Saaby, der forklarer hvorfor Damolins graveret fra 70'erne udløb i 2003.
Omtale af regionsrådsmødet 26. januar, hvor forslag til ny råstofplan er på dagsorden (punktet endte dog med at blive udsat)
Læserbrev fra Jens Overgaard om vigtigheden - eller mangel på samme - af de få moler-relaterede arbejdspladser på Damolin
Peter Krogh Kristensen, Fjerritslev, indlæg primært om molerindustriens betydning i forrige århundrede.
Indlæg fra tillidsrepræsentanter på Damolin
Interview med tillidsfolk på Damolin
- desværre uden at forstå de naturmæssige værdier, der er på spil
Per Thielkær Nielsen taler for at stoppe molergravningen.
Fejl og misinformation i Damolins henvendelse til Regionsrådet (kommer)
Debatindlæg af Jørgen Saaby i Morsø Folkeblad 19.01.2016, som påpeger fordrejninger og forkerte oplysninger i Damolins henvendelse til Regionsrådet.
Indlæg af Poul Erik Kristensen, Morsø Kommunalbestyrelse (Demokratisk Balance)
Aftalebrud? (indlæg fra Damolin og artikel i MF 16.01.2016)
Damolin sender åbent brev til regionsrådsmedlemmer om aftalebrud og trusler om erstatningskrav.
Damolin påstår, at det er aftalebrud, hvis Mosebjerg tages ud af råstofplanen.
Læserbrev fra Eskild Arnfred, som bakker op om regionens forslag til ny råstofplan uden Mosebjerg
Dokumenter eller beklag (leder i Morsø Folkeblad 02.01.2016)
En kraftig opfordring til Meiner Nørgaard om at dokumentere de grove beskyldninger mod Jørgen Saaby eller beklage udtalelserne i læserbrevet 15.12.2015.
December 2015
Regionsrådets oplæg til revision af råstofplanen holder Mosebjerg helt fri for molergravning i fremtiden og der er forslag om at indskrænke gravemuligheder i Stærhøj. Det har givet anledning til fornyet debat for og imod gravning
Snæversynet sagsbehandling i Morsø Kommune (MF 29.12.2015)
Læserbrev af Søren Weibel, Alsted, med opfordring til Morsø Kommune om at passe bedre på naturen
Meiner synker dybere (MF 23.12.2015)
Svar fra Jørgen Saaby til Meiner Nørgaards seneste forsøg på at forklare/forsvare sine udtalelser og ageren
Molergravning bør være fortid (MF 22.12.2015)
Indlæg af Bo Fink, Sundby, som mener molergravning bør være fortid på Mors....
Svar fra Meiner Nørgaard til læserbrev 17.12 (MF 21.12.2015)
Glædeligt nej til molergravning (MF 18.12.2015)
Åge Ravn, Bjergby, går i rette med Meiner Nørgaards ubetingede og ukritiske ønske om udvidet molergravning
Hvor dybt kan Meiner Nørgaard synke ? (MF 17.12.2015)
Jørgen Saaby imødegår Meiner Nørgaards postulater og beskyldninger
Troede regionen ville udvikling på Mors (MF 15.12.2015)
Meiner Nørgaard er vred over regionens beslutning og beskylder både regionens embedsmænd og Jørgen Saaby for usaglige og personlige interesser i spørgsmålet om molergravning
En balanceret løsning (MF 15.12.2015)
Interview med formanden for regionens råstofudvalg, der har fulgt embedsmændenes anbefaling om at friholde Mosebjerg for molergravning
Cadeau til modstanderne mod molergravning - Leder i MF 12.12.2015
Morsø Folkeblads leder roser molergravningens modstandere for at være den væsentligste årsag til, at der bliver kigget med nye og mere objektive øjne end Morsø Kommunen har kunnet præsterere på fordele og ulemper ved molergravning
Foreningen er glade og afventende (MF 11.12.2015)
Interview med foreningens formand Trine Høgh om de positive tilkendegivelser (set med foreningens øjne) efter regionens vurdering og oplæg til ny råstofplan uden Mosebjerg
Regionen underkender Morsø Kommune (MF 11.12.2015)
Artikel om regionens vurdering af de områder, hvor Morsø Kommune ikke har været grundig nok i den oprindelige VVM-redegørelse.
Regionen vil friholde Mosebjerg for molergravning (MF 11.12.2015)
Artikel om regionens embedsmænds oplæg til revideret råstofplan - hvor Mosebjerg tages helt ud af de fremtidige graveområder.
3 læserbreve i Morsø Folkeblad efter regionsrådets debat forud for ny høring om gravning i Stærhøj
Læs på lektien Peter Terkildsen (MF 25.11.2015)
Forskelligt syn på molergravning (MF 27.11.2015)
Mere end forskelligt syn på molergravning (MF 01.12.2015)
Her er 3 artikler som opfølgning på regionens beslutning om ny høring for Stærhøj
Region Nordjylland beslutter at sende ansøgning om gravetilladelse i Stærhøj i ny høring på grund af "væsentlige fejl og mangler” i miljørapporten,
Et historisk tilbageblik til en tid med fremsynede folk på øen, der forstod værdien af de unikke molerskrænter og landskaber. Et læseværdigt indlæg af Dorethe Olsen, Sallingsund.
Kommunalbestyrelsen holder fast i, at en 30 år gammel plan er vigtigere end at se med friske øjne på de aktuelle planer. Med stemmerne 20-1 vil kommunalbestyrelsen ikke gøre noget for at bevare landskabet på nordmors.....
Per Thilkjær Nielsen spørger hvad vi får til gengæld for en massiv naturødelæggelse.
En enkelt lokalpolitiker, Niels Kr. Østergaard (S) tør sige nej til at inddrage Mosebjerg som fremtidig råstofområde
Kommentat til lokalpolitiker, som er imod landbrugets tunge transporter, men ser ingen problemer i tung molertransport.
Aksel Svenningsen, Flade, mener, det er forkert at ødelægge enestående natur for en kortsigtet økonomisk gevinst. Med en kommentar for og imod.......
Foreningen har sendt et læserbrev for at henlede opmærksomhed på den igangværende høring til Region Nordjyllands udkast til Råstofplan 2016
Udvalget for Teknik og Miljø ønsker ikke umiddelbart at acceptere servitut mod gravning i Mosebjerg.
Artikel om Jørgen Saaby, der ønsker at beskytte sin ejendom - og dermed Mosebjerg - mod molergravning ved tinglysning af en servitut på ejendommen.
Høringsfasen er forlængst overstået, men det er processen frem mod en afgørelse langt fra. Behandlingen af indsigelserne er flyttet til Region Nordjylland som følge af, at al råstofplanlægning overgik til regionerne pr. 1. juli 2014. Læs en kort opdatering af forløbet i efteråret 2014
her
Læserbrev i Morsø Folkeblad med en stærk opfordring til politikerne om at tænke langsigtet. Mette Jensen, formand for loklafdelingen i Danmarks Naturfredningsforening
Endnu en omtale og opsummering af indsigelserne, denne gang med fokus på de individuelle indsigelser.
Artikel i avisen, som opsummerer resultatet af høringsfasen.
Anna Noe Bovin og Per Noe
Hans Jensen, Fårtoft
Jørgen Frank Rasmussen, Naturvejleder og bestyrelsesmedlem i lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening har netop oplevet det storslåede landskab fra søsiden og er uforstående overfor planerne om at ødelægge dette.
Hans Jensen, Fårtoft, fremhæver det katastrofale i at ødelægge det smukke landskab for evigt
Mette Jensen, formand for Danmarks Naturfredningsforening Morsø forsvarer landskabet og tager afstand fra gravning
Inger og Jørgen Saaby kommenterer de 2 foregående artikler og forholdet, at forvaltningen informerer Molerindustrien uden lodsejernes viden
Interview med Arne Kirk og Michael Dickenson, Morsø Kommune, om tilblivelsen af Molerrapporten i 1985.
Artikel om de manglende anmeldte rettigheder i store dele af Mosebjerg, udlægning til råstofområde uden orientering af lodsejere m.m.
Jens Jørgen Pedersen efterlyser en holdning fra Danmarks Naturfredningsforening...
Trine Høgh forsøger at få debatten tilbage til det essentielle - skal molergravning ødelægge de specielle geologiske formationer i Hanklit - Stærhøj - Mosebjerg buen.
Lars Bisgaard taler for gravning og arbejdspladser på Damolin og ser gerne flere molergrave.
Per Thilkjær Nielsen undrer sig over at man overhovedet tænker på at ødelægge dette særprægede landskab...
Ester Solås Petersen fortæller, at den spændende og varierende natur faktisk trækker folk til øen - en kommentar til Meiner Nørgaards udmelding om at "... vi ikke kan leve af at sidde og kigge ud over fjorden"
Inger og Jørgen Saaby forsøger at bringe debatten tilbage på sporet - det handler om at undgå gravning i Stærhøj og Mosebjerg - ikke en debat om Ejerslev Havn...
Elly Bloch stiller spørgsmålstegn ved vores ret til at ødelægge naturen
Henning E. Pedersen - nok en kommentar omkring Ejerslev Havn og molergravning der. Som jo altså ikke har så meget at gøre med gravning i Stærhøj og Mosebjerg.
Bente Lyndrup argumenterer for at der skal garves moler.
Kommentar til Damolins charmeoffensiv via Morsø Folkeblad, hvor det bl.a. postuleres, at gravemodstand nok bunder i bekymring og frygt for gener ved tranporten....
Per Thielkjær Nielsen kommenterer forslaget om at grave...
Problematikken forsøges endnu en gang drejet over mod et transportvejs-problem og ikke et spørgsmål om gravning eller ej....